Kanker met een lach en een traan

‘Gevoel voor tumor ‘is een Belgische tragikomische serie uit 2018, uitgezonden door de Vlaamse televisiezender Eén en nu te zien op Netflix.

Augustus 2022 

Tristan Devriendt, een 25-jarige student geneeskunde die volop van het leven geniet, krijgt plots het dramatische verdict te horen dat hij kanker heeft. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende clash van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.

Maarten Nulens (bekend van Beau Séjour) speelt de rol van Tristan en ook onder andere Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Tristan Versteven, Liesa Naert en Vic De Wachter zijn te zien in de hartverwarmende reeks.

 

Sense of tumor

Zoeken naar een streepje licht 

Het verhaal werd bedacht door Leander Verdievel, Mathias Claeys (Eigen kweek, Dubbel leven) en Tom Goris (Witse, De Ridder). De ervaringen van Leander, die kankerpatiënt is geweest, en de moedige getuigenissen van twaalf (ex-)kankerpatiënten zijn de inspiratiebron voor deze reeks. Aan het einde van elke aflevering van Gevoel voor tumor delen deze getuigen kort hun verhaal.

“‘Kanker met een lach en een traan’, dat is hoe ik Gevoel voor tumor zou omschrijven”, zo zegt Leander Verdievel, auteur van het boek “Gevoel voor tumor” waarop de serie gebaseerd is. 

“Ik heb de reeks niet gemaakt om mijn kankerervaring te verwerken, het was gewoon een verhaal dat ik verteld wou hebben. Ik ben blij dat ik de nadruk op humor heb kunnen leggen. Hoe donker de situatie ook is, ga altijd op zoek naar dat streepje licht. Dat is de boodschap die ik de kijker wil meegeven en die ook in de titel verwerkt zit. Die heb ik te danken aan mijn vader. Elke keer toen hij mijn ziekenhuiskamer binnenkwam, riep hij “Leander, verlies je gevoel voor tumor niet hé”. Voor mij is het meer dan alleen een leuke woordspeling. Aandacht hebben voor dingen die me doen glimlachen, zo wil ik ook zelf verder door het leven.”

 

Referenties 

Gevoel voor tumor, te zien op Netflix. 

https://www.netflix.com/be/title/81033364 

Gevoel voor tumor, het boek

https://www.lannoo.be/nl/gevoel-voor-tumor 

Leander Verdievel, de man achter de tv-reeks 'Gevoel voor tumor'

https://www.allesoverkanker.be/leander-verdievel-de-man-achter-de-tv-reeks-gevoel-voor-tumor

 

Curated Tags

Onze publicaties