Wie zijn we & wat doen we? 

Het internetplatform ‘my health, my life’ is een nieuw concept voor mensen van alle leeftijden die geconfronteerd worden met kanker of een bloedziekte. Het platform werd ontwikkeld om tegemoet te komen aan de specifieke noden van die (ex)patiënten in de vorm van een digitaal magazine. Daarin vinden lezers tal van artikels, nieuws, informatie, getuigenissen, tutorials, advies, tips & tricks met één doel voor ogen: iedereen begeleiden en helpen bij het leven met de ziekte en ook daarna. We willen lezers niet informeren over de mechanismen van de ziekten of de behandelingen, daar zijn andere kanalen voor, maar hen helpen bij hun traject.

my health, my life : voluit leven met kanker.

logo emblème
avant-propos

In het magazine vindt u rubrieken over fysiek en mentaal welzijn, veerkracht, cultuur, vrije tijd, en ook informatie over initiatieven van verenigingen, allemaal uitgewerkt door Belgische vakmensen; Franstalige en Nederlandstalige redactieteams. Het digimagazine biedt ook interviews, getuigenissen en informatie van heel wat vrijwillige partners. 

De afwezigheid van advertenties voor commerciële doeleinden wordt gegarandeerd door het mecenaat van de farmaceutische firma Novartis die instaat voor de financiering en de hosting

Het Team

Geneviève

Geneviève Ostyn

Nederlandstalige hoofdredacteur. Studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Geneviève heeft jarenlange ervaring in de medische pers en als mantelzorger. 

Dominique Léotard

Dominique Léotard

Franstalige hoofdredacteur. Dominique is een actieve zestiger, doctor in de wetenschappen en is al jaren medisch journalist. Ze is grootmoeder van vier kleinkinderen en verdeelt haar tijd tussen werk, gezin en haar passie voor zee en boten.

Donalee Fenster

Donalee Fenster

Orkestleider van het team. Na haar studies Kunstgeschiedenis heeft deze veertiger en moeder zich altijd gespecialiseerd in de organisatie, coördinatie, budgettering, implementatie,... van communicatie over gezondheid.

Julie storms

Julie Storms

Julie is onze duizendpoot. Ze studeerde Toegepaste Communicatie en heeft een passie voor design, film en lezen. Deze combinatie is zeer nuttig is bij de redactie van het MHML-platform  waarvoor ook video’s geproduceerd worden. Julie is een combinatie van een Stanley Kubrick-liefhebber en een taalknobbel! 

Dr Sam Audali

Dr Sam Audali

Dr. Audali is een bioloog die artikels en boeken schrijft over gezondheidsvoorlichting die zowel toegankelijk als wetenschappelijk accuraat zijn.

 

 

Werkten mee aan deze eerste editie: Francy  ‘Jones’, Monique Melotte, Eef en Stefan Gijssels.   Ze hielpen ons vrijwillig om u te kunnen helpen, waarvoor hartelijk dank!