‘After Life’ speelt zich af in het fictieve stadje Tambury en volgt journalist Tony Johnson, wiens leven op zijn kop staat nadat zijn vrouw overlijdt aan borstkanker. Hij is depressief, overweegt zelfmoord, doet het niet -omwille van zijn hond- en besluit om zijn leven te slijten met het straffen van de wereld voor de dood van zijn vrouw door te zeggen en te doen wat hij wil, ongeacht hoe andere mensen zich daarbij voelen. Hoewel hij dit ziet als zijn ‘superkracht’, wordt zijn plan ondermijnd wanneer iedereen om hem heen medelijden met hem heeft en probeert een beter mens van hem te maken. Het besef dat niet alleen hij, maar iedereen het moeilijk heeft, sijpelt beetje bij beetje door.

photo1_afterlife

 

"Ik begon met het schrijven van de serie voor Netflix in de zomer van 2017. De kiem van het idee was: stel je voor dat je alles zou verliezen en nergens meer om zou geven; dat je alles zou kunnen doen wat je maar wilde. Ik caste de show in mijn hoofd terwijl ik het aan het schrijven was. Gelukkig zei iedereen. ‘Ja’ op het project.”

"Ik heb er nooit aan getwijfeld dat een komedie over een suïcidale man wiens vrouw aan kanker overlijdt, iets anders dan hilarisch zou kunnen zijn”, zo zegt Ricky Gervais op zijn site. “Nee serieus, ik sta versteld van het succes van de serie. Niet alleen het aantal mensen dat After Life heeft gezien, maar ook de intensiteit van de reacties. Op Twitter, op Facebook, en op straat. Ik had me nooit gerealiseerd dat zoveel mensen rouwden. Het was mooi om de verhalen van al die mensen te horen. Wat mijn motto is? ‘Relax, iedereen rommelt maar wat aan’.”   

‘After Life’ ging op 8 maart 2019 in première op Netflix en werd een wereldwijd succes. De tweede serie ging op 24 april 2020 in première en de laatste in januari dit jaar.

Voor meer informatie:
http://www.rickygervais.com/

Op YouTube:
Ricky Gervais On The Emotional Reaction To After Life
https://www.youtube.com/watch?v=rMrswudLnwM

Ricky Gervais reacts to Downing Street's party scandal as he talks Afterlife final series
https://www.youtube.com/watch?v=0lniJPldk8M

 

 

Curated Tags

Onze publicaties