Verhalen over wetenschap, mensen en verbeelding…

Het boek ‘Immuun voor kanker? Verhalen over wetenschap, mensen en verbeelding’ van prof. Tessa Kerre is zéker niet het typische boek van een arts over een ziekte waarin hij of zij gespecialiseerd is. De professor maakt de lezer wel wegwijs in de immuuntherapie, maar het boek bevat daarnaast heel wat getuigenissen van kankerpatiënten, van naasten van patiënten én van zorgverleners en originele en mooie illustraties van onder meer Eva Mouton, Nathalie Carpentier, Kristien Aertssen en B. Carrot.

In ‘Immuun voor kanker’ vindt u zelfs een playlist! “Ik vroeg alle patiënten en dierbaren of er een liedje was dat voor hen een bepaalde waarde of betekenis had in verband met kanker en hun beleving ervan. Aan het team vroeg ik of er een liedje was dat voor hen een bijzondere betekenis had gekregen in relatie tot hun job, de zorg voor iemand”, aldus prof. Kerre.

“Dit boek maakt terecht gebruik van alle beschikbare communicatiemiddelen die er in een boek kunnen worden gebruikt. Alleen op die manier kon Tessa Kerre erin slagen om de complexiteit van alle aspecten van kanker duidelijk te maken”, zo zegt prof. em. in de Genetica van de KU Leuven Jean-Jacques Cassiman die ook voorzitter is van Kom Op Tegen Kanker.

In een introductie stelt dr. Jean Plum, klinisch bioloog en docent Immunologie aan de UGent dat het boek een eresaluut is aan elke patiënt omdat zijn of haar ziekte bijdraagt tot meer kennis over kanker en betere therapieën.

Tessa Kerre. ‘Immuun voor kanker? Verhalen over wetenschap, mensen en verbeelding’, Academia Press; 2021.

cover livre tessa kerre

 

 

 

Curated Tags

Onze publicaties