“Ik heb er altijd van gehouden om dingen te maken en uit elkaar te halen om uit te zoeken hoe ze werken hoe we ze kunnen veranderen. Kijken naar hoe de wereld werkt of hoe die eruit ziet staat centraal in mijn praktijk en inspiratie. Ik ontwerp meubels, afbeeldingen, producten, verlichting, ruimtes, auto's, interieurs en vliegtuigen. Het grootste ding dat ik heb ontworpen is een Jumbo jet met een lengte van 70670mm, het kleinste dat ik heb ontworpen is een visitekaartje van 88mm lang.” 

Misschien zag u de kunstenaar al op BBC1's Big Painting Challenge als mentor van de amateurschilders. Op zijn YouTube-kanaal kun je zijn minitutorials over perspectief, stillevens, landschappen en portretten bekijken. "Tekenen is de basis van elke creatieve toepassing, of je nu een modeontwerper, een architect of een schilder bent", zegt hij.

pascal-anson-photo1


Enkele voorbeelden

In het archief op de site van de kunstenaar http://www.pascalanson.com/HTML/archive.html vindt u voorbeelden van hoe u stoelen, bestek, schoenen, keukens https://www.youtube.com/watch?v=FbANhyX2g2k kunt leuker maken met een (heel) bescheiden budget.


“Sinds ik in de jaren negentig een camcorder in handen kreeg, heb ik altijd graag films gemaakt. Kunst en Design zijn vaak moeilijk uit te leggen, om er over te praten en te ontrafelen, maar met filmpjes gaat dat beter en met de jaren ben ik er een beetje beter in geworden. Er zijn veel verschillende manieren om te creëren en ideeën komen uit veel verschillende bronnen. De eenvoudigste manier waarop ik over het ontwerpproces kan praten is als volgt "Observatie, Analyse en Mogelijkheid" of eenvoudiger gezegd, waar je naar kijkt, de vragen die je stelt, en wat je kunt bedenken om met die informatie te doen. Tien jaar geleden begon ik wat ontwerpideeën op YouTube te zetten, je krijgt echt eerlijke feedback, soms haten mensen echt wat ik doe en dat is ook geweldig. Over het algemeen geeft het me het gevoel dat ik iets goed doe.” 

Een overzicht van alle video’s vindt u hier: http://www.pascalanson.com/HTML/video.html, ook de filmpjes die hij maakte tijdens de Lockdown (Lockdown Art 2020) https://www.youtube.com/watch?v=pnDQz-Xf3hs.
 

  • Een decoratieve stoel 

    “Deze stoel heeft geen naam. Hij is gemaakt door meer dan duizend deelnemers die hun eigen stukjes touw, lint of koord gebruikten om opnieuw te bedenken hoe bekleding eruit zou kunnen zien.”
    http://www.pascalanson.com/HTML/noname.html

 

  • Kinderstoeltjes 

    “De Crafts Council gaf me de opdracht een knutselhandleiding voor kinderen te ontwerpen, dus ontwierp ik een klein krukje dat van drinkbekers kan worden gemaakt. Het wordt bij elkaar gehouden met bugglebum als lijm en kan worden versierd en aangepast.”
    http://www.pascalanson.com/HTML/CupStool.html

 

escaliers décolorés

 

 

 

Curated Tags

Nos publications