De prinses werpt zich in de strijd tegen borstkanker met de boodschap “Love is what we all need”.

Op vraag van Pink Ribbon, de nationale organisatie die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker, heeft prinses en kunstenares Delphine van Saksen-Coburg aanvaard om het zevende Pink Ribbon-lintje te ontwerpen. Met levendige, speelse en eigenzinnige werken inspireert ze om voluit lief te hebben. Eén van haar bekendste werken, de Love Line, wordt afgebeeld op het Pink Ribbon-lintje van 2021. Op deze manier dringt Prinses Delphine aan op het feit dat, naast een doeltreffende behandeling, patiënten nood hebben aan dialoog en aandacht voor wat nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België is.

delphine-de-saxe-cobourg-pink-ribbon-borstcancer

Prinses Delphine twijfelde niet en was meteen bereid om het zevende lintje van Pink Ribbon te ontwerpen. “Borstkanker weegt zwaar op alle aspecten van het leven. Wat me het meeste raakt is dat lotgenotes zich ontzettend eenzaam kunnen voelen. Daarom symboliseert het lintje een ‘liefdeslijn’” aldus de prinses. De slogan van de campagne ‘Love is what we all need’ zet het gedachtegoed van Delphine van Saksen-Coburg, een kunstenares met het hart op de juiste plaats, kracht bij.


Met dank aan Estée Lauder

Evelyn Lauder, schoondochter van Estée Lauder -van het gelijknamige bedrijf- startte in 1992 de eerste Breast Cancer Awareness-campagne en ontwierp het roze lintje. De Pink Ribbon werd het universele symbool voor borstgezondheid. Al meer dan 25 jaar brengt de Breast Cancer Awareness-campagne vrouwen en mannen samen uit de hele wereld om zo het bewustzijn te vergroten, fondsen te werven en zinvolle projecten tegen borstkanker op te starten. Elk jaar krijgt het ontwerp een nieuwe touch. Eerder al ontwierpen Edouard Vermeulen, Christa Reniers, Nele Ost, Raf Simons, Coralie Barbier, Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée de Pink Ribbon.

Vanaf 15 september kan iedereen het nieuwe Pink Ribbon-lintje kopen en dragen om zo te tonen dat lotgenoten en hun omgeving er niet alleen voor staan. Een Pink Ribbon-lintje kost 3.20 euro.

pink-ribbon-evelyn-lauder
Curated Tags

Onze evenementen