Kwispel tegen Kanker is een Gents initiatief waarbij vrijwilligers met een hond afspreken met een (ex-) kankerpatiënt. "Een hond brengt een gesprek dikwijls op leukere onderwerpen dan ziekenhuizen en dokters”, zo luidt het.

logo-kwispeltegenkanker

 

De vrijwilligers worden geselecteerd, opgeleid en getraind om (ex-)kankerpatiënten correct te begeleiden.  De honden die aan dit project deelnemen zijn sociaal en mensgericht.

Nancy Lelubre, de bezieler van het project, is een ervaren trainster en coach. In 2015 kreeg Nancy borstkanker. Haar persoonlijke ervaring, samen met de opleiding coaching en kanker, bundelt ze in haar coaching-programma’s. Uit eigen ervaring weet zij als geen ander hoe belangrijk het is om te bewegen en te praten met een professioneel iemand zonder het woord kanker in iedere zin te gebruiken. Een gezonde afleiding samen met een sportieve wandeling met een hond als mediator is meer dan welkom voor (ex-)patiënten met kanker, zo zegt ze. Als co-coördinator steunt en begeleidt Nancy het totale project.

photo-1-kwispel-tegen-kanker


“We kiezen ervoor om, in de eerste fase van het project, enkel mensen in en rond Gent te begeleiden. Als deze eerste fase een succes blijkt te zijn, is er een kans dat we het uitbreiden naar andere regio's in België”, aldus de initiatiefnemers.

 

https://www.kwispeltegenkanker.be/

Curated Tags

Onze evenementen