Immuno-T is de eerste motion comic om aan patiënten, en hun familie en vrienden, uit te leggen hoe verschillende vormen van immunotherapie werken. Een motion comic is een soort digitaal stripverhaal dat tekst en animatie combineert en hoogst gebruiksvriendelijk is.

Immuno-T werd ontwikkeld door het UZ Gent en UGent, in de schoot van het Cancer Research Institute Gent (CRIG) en het Immuno-Oncologisch Network Gent (ION). Immunotherapie is een recente, totaal nieuwe, vorm van behandeling voor kanker. Het betekent een doorbraak in de behandeling van vele kankers, en verdere ontwikkelingen stemmen onderzoekers en artsen hoopvol. Immunotherapie werkt totaal anders dan de klassieke behandelingen van kanker, zoals chemotherapie of radiotherapie (bestraling). Immunotherapie gebruikt het immuunsysteem van de patiënt om de kankercellen aan te vallen en te doden. Er bestaan verschillende vormen van immunotherapie, die allemaal complex zijn, en niet gemakkelijk uit te leggen. Daarom hebben we deze tool ontwikkeld, aldus de initiatiefnemers.

comic-immuno-t

“Bent u in behandeling voor kanker en werd u immunotherapie als behandeling voorgesteld? Dan is deze motion comic misschien wel iets voor u. Op uw eigen ritme kunt u de motion comic ervaren (u swipet van rechts naar links om naar de volgende pagina te gaan). Op een bepaald moment komt u terecht op een keuzescherm, waarin u kan kiezen tussen verschillende vormen van immunotherapie door op een van de flesjes te klikken.”

Curated Tags

Onze evenementen