Voeding en overleven na kanker Twee belangrijke nieuwe onderzoeken bevestigen dat een goede voeding de levensduur en het welzijn van patiënten die kanker overleven kan verhogen
Weet wat u eet: américain of steak tartaar Hoewel het eerder in de categorie 'junkfood' valt, genieten heel wat mensen af en toe van een steak tartaar of américain met frieten. Maar wat moet u weten vooraleer u begint te eten?
Gezond en duurzaam eten! Wilt u lokale en seizoensgebonden groenten en fruit eten? Het kan! Wij helpen u alvast met een handig overzicht
Mediterraan dieet: van theorie tot praktijk U kent het van naam, maar weet u ook hoe u het mediterrane dieet in uw dagelijks leven kan toepassen ?
Kaas, gezond of niet? Kaas bevat vetten, eiwitten en diverse vitaminen(zoals A, B2 en B12). Daarnaast is kaas een bron van mineralen zoals calcium, fosfor en magnesium, zink en selenium, maar helaas ook van zout…
Wat eten voor, tijdens en na chemotherapie? Experten van Stanford University raden aan om tijdens uw chemotherapiedag licht te eten. Langzaam en om de paar uur eten van kleine porties lijkt het beste te werken. Vermijd het overslaan van maaltijden op deze dagen en het eten van vette of gekruide voedingsmiddelen.
“Koken is een universele taal” Yotam Ottolenghi is een bijzonder succesvolle Brits-Israëlische kok en auteur. Sinds 2008 bracht hij heel wat kookboeken uit, waaronder ‘Flavour’, ‘Simpel’ en 'Plenty' en nog meer internationale bestsellers
Al fresco, maar gezond ! De zon en de lange dagen zijn terug en geven ons zin om buiten te eten, al fresco, rustig of met vrienden op een terras, balkon of in de tuin. Hoe dat gezond kan met barbecues en pizza's verneemt u hier
Recepten én informatie Voedingenkankerinfo.nl is een programma van het Nederlands Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Op de website worden vragen beantwoord over voeding en de preventie van kanker, voeding tijdens en na de behandeling van kanker.