Augustus 2023,  Doumé

 

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar goed voor uw uiterlijk zorgen draagt bij aan uw zelfvertrouwen en welzijn. Het wordt zelfs algemeen aanbevolen door professionals in de gezondheidszorg. Maar vermoeidheid, een doffe teint, haar- en wimperuitval... maken dat mensen soms ontmoedigd raken. Daarom zijn er make-up professionals die workshops aanbieden in gezondheidscentra en YouTube-kanalen die make-up ervaringen en advies delen, mét succes. Wat kan u er van leren?

 

Make-up ateliers voor patiënten met kanker, waarom?

"We hebben allemaal wel wat ervaring met make-up. Sommigen gebruiken oog- en wimpermake-up om hun blik te accentueren, anderen lippenstift en-potlood of foundation. In de loop der jaren hebben de meeste vrouwen hun eigen make-upgewoonten ontwikkeld, die ze vrij gemakkelijk en vaak toepassen en die in zekere zin hun persoonlijkheid weerspiegelt en  het gezicht dat ze aan anderen willen laten zien”, zegt Mathilde Mara, visagiste op YouTube. 

"Maar de behandelingen en de ziekte veranderen het gelaat en daarom  moeten ook de make-up gewoonten aangepast worden. Het kan gebeuren dat men van nul opnieuw moet beginnen."

maquillage

 

De belangrijkste punten

De belangrijkste verandering waarop make-up een antwoord kan bieden, is het verlies van haar, wimpers en wenkbrauwen. Soms herkennen mensen zich niet meer of vinden ze dat hun gelaatsexpressie totaal anders is. Sommige mensen voelen zich lichter met een kaal hoofd, terwijl anderen liever een pruik, een sjaal of een turban dragen. Dan zijn er nog de wenkbrauwen, die veel expressie geven aan het gezicht. “Over het algemeen raden we aan om vóór het begin van de behandeling een foto van je wenkbrauwen te maken om inspiratie op te doen, of om ze te leren tekenen voordat ze uitvallen”, zegt Tatiana, een schoonheidsspecialiste in Brussel. "Als je geen semi-permanente wenkbrauwtatoeage wit, is het perfect mogelijk om je eigen wenkbrauwen te tekenen met een wenkbrauwtemplate waarin je een specifieke wenkbrauwkleur aanbrengt, of met een wenkbrauwpotlood of stift in een kleur die dicht bij die van je natuurlijke haar ligt. En je kan het leren, net zoals alles". 

Het tweede punt is de diepte van de ogen. Als de wimpers en wenkbrauwen uitvallen lijken de ogen ronder en is je blik anders. "Het idee is om diepte aan de ogen toe te voegen door een potloodlijn te trekken (zwart, grijs of bruin, afhankelijk van het model) langs de wimperlijn, beginnend bij het buitenste deel van het oog en naar binnen bewegend, maar niet helemaal tot het einde”, aldus Tatiana. Daarna kunt u, als u dat wilt, de make-up  afmaken met oogschaduw.

Het derde hoofddoel is het verbeteren van de teint. Ook hier moet je beginnen met een realistische blik. Als de huid dof en grauw is, een veelvoorkomend teken van doorbloedingsproblemen, moet u kiezen voor een vloeibare foundation of een getinte crème. Vaak wordt een lichtroze tint gekozen. Voeg dan idealiter een roze-beige  glow poeder of een vleugje blush toe aan de wangen. Als u met een acne-achtige uitslag kampt, dan moet u  overschakelen op een vloeibare corrigerende foundation, die u na het aanbrengen vervaagt door te deppen met een sponsje. En om bepaalde zones van de teint echt te corrigeren, is het raadzaam om de tegenovergestelde kleur op de chromatisch kleurenpalet te kiezen: groen voor roodheid, roze voor donkere kringen, geel voor een blauwachtige of paarsachtige huid, abrikoosgoud voor donkere zones, enz..."Er is altijd een oplossing, je moet gewoon de oplossing vinden die het beste bij je past. En dat is vaak makkelijker met de hulp van iemand anders."

 

 

Andere artikels voor u:

Isabelle verzorgt met tattoos  https://www.myhealthmylife.be/nl-be/mijn-lichaam/isabelle-verzorgt-met-tattoos

Verzwakt haar: wat kan je doen?  https://www.myhealthmylife.be/nl-be/mijn-lichaam/verzwakt-haar-wat-kan-je-doen

Natuurlijke gelaatsverzorging https://www.myhealthmylife.be/nl-be/mijn-lichaam/natuurlijke-gelaatsverzorging

 

Curated Tags

Onze publicaties