Getuigenis 

Het verhaal van Nicole en Hugo 

Nicole en Hugo zijn zowat het bekendste showbizzkoppel van Vlaanderen. Maar, het zijn vooral twee mensen die elkaar graag zien, in goede en kwade dagen. 

De kwade dagen begonnen in 2005, toen bij Nicole kanker werd vastgesteld. Deze harde diagnose zou ze later nóg twee keer krijgen.

“Nicole en Hugo vechten zich al jaren moedig een weg door die tegenslagen heen. Met een rotsvast geloof in de wetenschap, en het volste vertrouwen in ons ziekenhuis, UZ Brussel. Deze twee warme mensen delen graag met u hun verhaal. Zo’n getuigenis is goud waard”, aldus het UZ Brussel. “Enerzijds krijgt u, als kankerpatiënt, de boodschap dat u niet de enige bent. U bent niet alleen in uw strijd tegen deze rotziekte. Of, misschien kent u zelf ook mensen die tegen kanker vechten en kan het verhaal van Nicole en Hugo hun kracht geven. Anderzijds straalt de getuigenis van Nicole en Hugo ook hoop uit. Ze levert het bewijs dat onderzoek van levensbelang is. Vroeger was kanker vaak een doodvonnis; vandaag zijn de overlevingskansen bij veel kankers spectaculair gestegen. Dankzij wetenschappelijk onderzoek is Nicole vandaag nog bij ons.” 

Nicole et Hugo 1
Nicole et Hugo 2
Nicole et Hugo 3

Het verhaal volgens Nicole en Hugo 

“Wij woonden vroeger in Wemmel. Het dichtstbijzijnde hospitaal was natuurlijk het UZ Brussel in Jette. We gingen daar ook naartoe voor kleinere dingen. Dat verliep altijd op een mooie, goede manier. Maar alles veranderde in 2005. In die periode gingen we vaak optreden op cruises. Net ervoor hadden we een onderzoek laten doen, en we zouden de uitslag rustig afwachten. Maar tijdens die cruise kregen we bericht: Kom naar het ziekenhuis, zo vlug mogelijk.”

“Het klinkt onnozel, maar het UZ Brussel is intussen onze tweede thuis geworden. Naar het UZ gaan is altijd een beetje thuiskomen. De gemoedelijkheid, de vriendelijkheid en het opvangen van de patiënten is daar echt. Dat zal in andere ziekenhuizen misschien ook zo zijn, maar hier hebben wij echt het gevoel van ja, we zijn hier thuis. We zijn in goede, veilige handen.”

“We zijn ook zelf met de kanker naar buiten gekomen. Het zou toch geweten zijn. En als de mensen dan vragen: ‘Nicole, hoe is ’t?’ Dan antwoordt zij: ‘Goed, ik leef nog!’ Dat is dan de typische humor van Nicole. Maar ik vind dat ook wel lief, als de mensen naar je gezondheid vragen. Dat is een teken van medeleven.”

“Wij wilden ook met ons verhaal buitenkomen om een andere reden. Want het is zo belangrijk dat er geld gestort wordt voor onderzoek. Nu spreken wij natuurlijk specifiek voor borstkanker. Maar ik denk dat het ook heel belangrijk is voor andere kankers en ziekten.”

“Over vijftig jaar zal geld inzamelen misschien niet meer nodig zijn. Dan gaan de behandelingen en zo weer verder geëvolueerd zijn. Maar dat is nog toekomstmuziek. Daarom hebben wij nu ook een mooie bijdrage gedaan voor de strijd tegen borstkanker. Andere patiënten gaan daar straks de vruchten van plukken.”

Meer lezen 

https://stories.uzbrusselfoundation.be/nicole-hugo/intro

BE2206265222 – 26/06/2022

Curated Tags

Onze publicaties