Kandinsky Tableau

Dans l’intimité de Kandinsky’ is de titel van een nieuwe virtuele tentoonstelling van het werk van de magistrale Russische schilder Wassily Kandinsky (1866-1944). De tentoonstelling is het resultaat van een partnership tussen het Centre Pompidou en Google Arts & Culture en een mooi eerbetoon aan het werk van Kandinsky, de grondlegger van de abstracte kunst.

De virtuele tentoonstelling bestaat uit drie delen: de eerste pijler is een heel mooie retrospectieve met meer dan 3.000 ongepubliceerde en gedigitaliseerde documenten en werken. Het is een buitenkans om meer te weten over het persoonlijk leven van Kandinsky.
Het tweede deel is een augmented reality-galerij die de kans biedt om met een smartphone of een tablet twaalf van Kandinsky's grootste meesterwerken te ontdekken. 

Het derde deel is een experiment gebaseerd op kunstmatige intelligentie om de gaven van de schilder beter te begrijpen door de bezoeker te laten ‘horen wat Kandinsky hoorde’ toen hij zijn beroemde schilderij ‘Yellow Red Blue’ maakte. 

Kandinsky

Deze tentoonstelling werd bedacht om kunst toegankelijk te maken voor iedereen die behoefte heeft aan culturele ontdekkingen en reizen. “Sinds 2011 is het de missie van Google Arts & Culture om cultuur overal en voor iedereen toegankelijk te maken. Google Arts & Culture werkt samen met meer dan tweeduizend culturele instellingen in bijna tachtig landen en biedt een nieuwe manier om kunst en geschiedenis te verkennen”, zo staat te lezen in het persbericht van Google Arts & Culture.

U kunt deze virtuele tentoonstelling gratis bezoeken, waar en wanneer u maar wilt:

 

 

Curated Tags