Een bezoek aan het legendarische Louvre-museum in Parijs, het klinkt aantrekkelijker dan ooit! Vandaag kan je virtuele rondleidingen volgen van waar je maar wilt, en zelfs bladeren door een catalogus van de 30.000 in het museum tentoongestelde werken. Genoeg om een paar dagen te genieten van schoonheid, in alle rust.

D.L. 

Virtueel bezoek

Virtuele bezoeken kunnen de belevenis van een écht museumbezoek niet vervangen, maar je moet de baan niet op, je moet niet reserveren, niet aanschuiven, en je wordt niet ondergedompeld in een menigte.

Momenteel worden er vier virtuele bezoeken aangeboden:

louvre-musee-paris-visite-virtuelle-expo
 • The Advent of the Artist
  De ‘Petite Galerie du Louvre’ stelt de tentoonstelling ‘The Advent of the Artist’ voor. De expositie schetst hoe de kunstenaar zijn onafhankelijkheid bevestigt en het statuut van anonieme ambachtsman overstijgt. Ontdek het werk van Delacroix, Rembrandt of Tintoretto.
   
 • Power Plays  
  Kunst en politieke macht waren altijd met elkaar verweven. De ‘Petite Galerie’ toont hoe de politieke macht aanwezig is in de kunst, van de oudheid tot vandaag.
   
 • The Body in Movement  
  Het Louvre-museum besteedt ook aandacht aan levende kunst, met name dans. Hoe gebruiken kunstenaars verschillende materialen en technieken om beweginguit te beelden?
   
 • Founding Myths: from Hercules to Darth Vader
  Hoe lieten illustratoren, beeldhouwers, schilders, poppenspelers, filmmakers en muzikanten over de hele wereld zich inspireren door mythen, en hoe gaven ze die mythen vorm? U ontdekt het in deze tentoonstelling.

Virtuele realiteit 

Mona Lisa: ‘Beyond the Glass’  

joconde-mona-lisa-leonard-de-vinci-realtie-virtuelle-louvre-paris

Deze ‘belevenis’ van acht minuten begint in de Salle des Etats, tegenover de Mona Lisa, en dompelt de virtuele bezoeker onder in de 500 jaar bewogen geschiedenis van dit meesterwerk. Daarna wordt het mysterie van de identiteit van het model geschilderd door Leonardo da Vinci onthuld. Mona Lisa komt tot leven en toont wie ze was.

Het ‘petit Louvre’, voor groot en klein

Wist u dat koningen vroeger namen gaven aan hun zwaarden, dat sommige helmen alleen gebruikt worden in parades, en dat een sarcofaag een paar ton kan wegen?

Deze korte video’s werden gemaakt voor kinderen, maar iedereen kan er iets van opsteken! Ze zijn erg leuk, gemakkelijk te begrijpen, maar ook leerzaam en amusant.

le-petit-louvre-visite-virtuelle-enfants-paris
Het Louvre virtueel: https://www.louvre.fr/visites-en-ligne

 

Kunstwerken in een encyclopedie

Het is een schat waarvan weinig mensen het bestaan kennen: de 30.000 werken die in het museum worden tentoongesteld zijn per thema gerangschikt in de internetdatabase Atlas! Kies een tijdperk of een thema en geniet…

 

oeuvres-encyclopedie-louvre-visite-virtuelle-paris
Curated Tags