VRT NU is het overkoepelende digitale mediaplatform van de Vlaamse publieke omroep VRT. Het streamingplatform is gratis, u moet u alleen registreren. Oude series, nieuwe series, films, cultuur, koken, muziek, nostalgie, sport, kinderen en jongeren, lifestyle, en documentaires. Mhml selecteerde voor u een aantal documentaires en programma’s. 


Comme si c'était hier 

Tijdens WOII hebben Belgen joodse kinderen, die naar de concentratiekampen gestuurd werden, verstopt, ondergebracht of geholpen, soms met gevaar voor eigen leven. 

De documentaire ‘Comme si c’était hier’ van Myriam Abramowicz en Esther Hoffenberg (1980) was de eerste documentaire die aandacht gaf aan het weinig gekende verhaal van de joodse ondergedoken kinderen tijdens Wereldoorlog II. 

Het regisseurs-duo geeft een forum aan de rechtstreekse betrokkenen: de ondergedoken kinderen zelf, de mensen bij wie ze verstopt waren en zij die hen geholpen hebben.  

Tot 1980 sprak niemand over deze gruwelijke periode. Het is zelfs pas in de jaren 90 dat de verhalen echt naar buiten kwamen. Dit maakt deze lange documentaire (1u25) authentiek en ontroerend. 

Naast deze authentieke en persoonlijke verhalen, krijg je ook historische feiten mee. Wat voor een organisatie was het Joods Verdedigingscomité? Wie engageerde zich daar? Hoeveel kinderen werden er tussen 1942 (het begin van de razzia’s) en 1945 (het einde van de oorlog) op deze manier gered?

comme-si-c-etait-hier-vrt-nu


Let's talk about sex

Documentaire-reeks waarin Lieve Blancquaert uitzoekt hoe mannen en vrouwen - op verschillende plekken in de wereld en in verschillende culturen - omgaan met liefde, relaties, gender en seks.

lets-talk-about-sex-vrt-nu


20 jaar S.M.A.K.

Documentaire van Pieter Verbiest en Bertrand Lafontaine naar aanleiding van de 20e verjaardag van het S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent.

20-jaar-smak-vrt-nu


Achter de artiest

“Achter de Artiest” is een unieke backstage reportage, gezien door de ogen van de muzikanten Laura Tesoro, Bart Peeters en Niels Destadsbader.

achter-de-arties-vrt


Therapie

Humaninterest-reeks die binnenkijkt in de intimiteit van de spreekkamer van zeven therapeuten en hun cliënten.

Steeds meer mensen kampen met psychische problemen. De cijfers waren al hoog maar de coronacrisis heeft alleen maar voor een toename gezorgd van angst- en depressieklachten, ook bij jongeren. Dat maakt de nood aan therapie prangender dan ooit.

Het tweede seizoen van 'Therapie' biedt opnieuw een discrete inkijk in de therapieruimte van een aantal therapeuten. We volgen de verhalen van de cliënten, de vaak herkenbare, maar soms ook ongewone problemen waar ze mee worstelen en de inzichten die ze krijgen tijdens de therapie.

Daarnaast bevat deze tweede reeks ook getuigenissen van bekende Vlamingen die in therapie gingen, en delen de therapeuten hun inzichten.

De eerste reeks 'Therapie' werd uitgezonden in 2019. Ze behaalde zilver op het New York Film Festival en op het Word Media Festival, en werd genomineerd voor de Ha van Humo en de Diversiteitstrofee van de VRT.

therapie-vrt-nu


Dierendokters 24/7

Documentaire-reeks die in de faculteit Diergeneeskunde van de UGent in Merelbeke de grote en kleine verhalen volgt van de dieren, de studenten en de dierenartsen.

dierendokters-24-7-vrt-nu


De Tijdloze

Michèle Cuvelier, Bent Van Looy en meerdere muziekkenners tellen af met 'De Tijdloze' van Studio Brussel, de moeder aller eindejaarslijsten die 35 jaar bestaat. Show waarin gastvrouw Michèle Cuvelier, Bent Van Looy en meerdere muziekkenners aftellen met 'De Tijdloze' van Studio Brussel. De moeder aller eindejaarslijsten mag na 35 jaar zowat het muzikale geheugen van Vlaanderen genoemd worden en vormt het perfecte voer voor gesprekken, filmpjes en anekdotes over de beste pop- en rocksongs aller tijden.

de-tijdloze-vrt-nu


The Everly Brothers: harmonies from heaven

In deze documentaire vertelt Don Everly zelf het ongelooflijke verhaal van de muziek, het leven en het succes van The Everly Brothers, die vooral bekend zijn geworden door hun zangpartijen. Don en Phil Everly, die al als kind optraden in de radioshows van hun vader, verhuisden naar Nashville, waar hun eerste monsterhit 'Bye bye love' tot stand kwam. Aan de hand van archiefbeelden en interviews met o.m. Art Garfunkel, Graham Nash, Dave Edmunds en Albert Lee reconstrueert deze film de carrière van dit uitzonderlijke broederpaar en hun blijvende invloed op de muziekgeschiedenis.

the-everly-brothers-harmonies-from-heaven
Curated Tags