Toen Liesbeth Van Impe haar diagnose ‘borstkanker’ kreeg, vielen er veel dingen in duigen, maar ze wist wel: hier ga ik géén boek over schrijven.

De diagnose is dus niet de enige verrassing gebleken! En toch is dit niet het soort boek geworden waaraan ze dacht, eentje dat het heeft over moed en de wijze lessen die er getrokken moeten worden. Neen, gaandeweg merkte de journalist dat het vooral de nuchtere, van drama ontdane verhalen waren die hielpen. “Dit is geen verhaal over positief denken. Kanker trekt zich daar maar weinig van aan. Er valt niet te onderhandelen. Dit is het verhaal over een jaar op krukken, over de plaats van ziekte en gebrek in een Insta-perfecte wereld.” Met dit boek toont Van Impe lotgenoten en iedereen die nog steeds geen kankerpatiënt in de ogen durft te kijken hoe ‘kankerland’ eruit ziet en hoe je er kunt doorreizen.

image-1-lisbeth-van-impe

 

“Toen ik het boek schreef, hoopte ik dat anderen er iets zouden in herkennen, er iets zouden mee kunnen. Dat Tg Wuivend Riet met de tekst aan de slag wil om er weer iets nieuws mee te doen, overtreft mijn stoutste verwachtingen. Zo blijven we dat noodzakelijke gesprek over kanker, maar vooral met elkaar, verder voeren”, aldus auteur Liesbeth Van Impe.

De regisseur is Ed Vanderweyden, de acteurs zijn Ellen Van de Poel, Yorgo Fontaine en Ivo Ceulemans. “Wat mij raakt in ‘Chemodag is de beste dag van de week’ is de eerlijkheid en authenticiteit. Vlotte taal en stijl. Nuchtere toon zonder franjes. Een drama, maar ontdaan van pathos of gemoraliseer. Een persoonlijk verhaal maar met een tijdloos en universeel thema”, aldus de regisseur.

Het boek

Liebethe Van Impe, Chemodag is de beste dag van de week. Een gids door kankerland. ‘Borgerhoff&Lamberigts.

 

Het toneelstuk

Voorstellingen (data en locatie) van het toneelstuk tot in april 2022:https://www.wuivendriet-writeon.be/speelkalender/

Curated Tags