December 2021 - 

Om thuis of waar dan ook van kunst te genieten, geeft mhml een aantal tips. Ontdek een paar van de mooiste musea ter wereld! Bent u nog op zoek naar cadeautjes, neem dan ook een kijkje in de museumshops…


Guggenheim, Bilbao

guggenheim-bilbao-espagne

 Het gebeeldhouwde gebouw van titanium en staal van architect Frank Gehry, aan de oevers van de rivier de Nervión, is een van 's werelds meest onderscheidende kunstruimten. De interactieve rondleiding neemt u mee langs de collectie naoorlogse Amerikaanse en Europese schilder- en beeldhouwkunst.

www.guggenheim-bilbao.eus

 

Natural History Museum, London

national-history-museum-london

Van de diplodocus tot de dodo, van botanie tot vlinders, van gigantische kristallen tot specimen op sterk water,… De uitgebreide collectie van het Natural History Museum is al lang een favoriet van zowel Londenaren als toeristen.

www.nhm.ac.uk

 

Rijksmuseum Amsterdam  

rijksmuseum-amsterdam

Dit grootse museum heeft een uitgebreide collectie kunst en historische voorwerpen verdeeld over 80 galerijen. In 2013 werd een jarenlang renovatieproject voltooid waarbij de ruimte werd getransformeerd en elementen van 19e-eeuwse grandeur werden gecombineerd met moderne verlichting en een nieuw atrium met glazen dak. De interactieve rondleiding geeft kijkers de kans om elke penseelstreek van Vermeer, Rembrandt en andere Nederlandse meesters van dichtbij ontdekken.

www.rijksmuseum.nl

 

Musée d’Orsay, Paris

musee-d-orsay-paris

In het voormalige Gare d'Orsay, een treinstation en hotel in Parijs, is dit museum de thuisbasis van Cézanne, Monet en andere Franse meesters. Onder een 138 meter lang gebogen glazen dak bevindt zich de grootste collectie impressionistische en post-impressionistische werken ter wereld. De virtuele tour omvat ook een online tentoonstelling die de geschiedenis van het gebouw toont.

www.musee-orsay.fr

 

National Gallery, London

national-gallery-london

The National Gallery herbergt meer dan tweeduizend schilderijen, aquarellen, tekeningen en andere Europese kunst uit de 13e tot het midden van de 20e eeuw. Er zijn zeven tentoonstellingsruimtes met renaissancekunst en de centrale hal om te verkennen op de virtuele rondreispagina's.

www.nationalgallery.org.uk

 

Musei Vaticani, Roma

musei-vaticani-roma

Hoge gewelfde plafonds, muurschilderingen en wandtapijten, de musea van het Vaticaan zijn bijzonder rijke locaties. Vergeet niet omhoog te kijken bij het verkennen van de zeven ruimtes in de virtuele rondleiding van het museum, waaronder de Sixtijnse Kapel. Dwaal door de rest van Vaticaanstad.

www.museivaticani.va 

 

Academy Museum of Motion Pictures, Los Angeles  

academy-museum-of-motion-pictures-los-angeles

In september opende het museum de deuren. Het Academy Museum of Motion Pictures is gewijd aan de geschiedenis van de film -en de Oscars- en werd ontworpen door architect Renzo Piano. Het bevat bijna 28.000 vierkante meter aan expositiezalen, filmzalen en andere ruimtes. Er zijn een aantal zalen met vaste opstellingen over onder andere Pedro Almodóvar, Spike Lee, Black Lives Matter, klimaatverandering, arbeidsverhoudingen en #MeToo.

https://www.academymuseum.org/en/

 

 

Curated Tags