Specerijen, zoals kurkuma of gember, staan ​​bekend om hun positieve eigenschappen voor de gezondheid, vooral als ze regelmatig worden geconsumeerd. Maar we hebben niet altijd de gewoonte om exotische kruiden te gebruiken in onze dagelijkse keuken.

Doumé nodigt u uit om aan de slag te gaan met een eenvoudig menu voor twee personen.

Pittige wortelsoep

recette-soupe-curcuma
soupe-curcuma-recette-carottes
kurkuma-kokosmelk-soep

Ingrediënten (voor twee personen – 110 kcal/pers)

1 koffielepels olijfolie
1 kleine ajuin, grof gehakt
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 cm gember, fijn geraspt

1 koffielepels kurkuma

150 gram wortels in stukken
5 dl groentebouillon
1 soeplepel citroensap
4 koffielepels kokosmelk
2 snufjes sesamzaadjes of zonnebloempitten

  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot hij glazig wordt.
  • Voeg de knoflook, gember en kurkuma toe en laat nog ongeveer een minuut bakken.
  • Voeg de wortel toe, en laat nog ongeveer twee minuten stoven
  • Voeg de bouillon toe en laat het gerecht ongeveer twintig minuten sudderen, tot de wortels zacht zijn.
  • Mix de soep, voeg het citroensap toe en meng goed.
  • Verdeel de soep over borden of kommetjes, werk af met kokosmelk en de sesamzaadjes of zonnebloempitten en dien de soep meteen op.
kurkuma-soep-recept

Exotische kabeljauwballetjes

exotiques-boulettes-cabillaud-curcuma
exotische-kabeljauwballetjes-kurkuma-recept
boulettes-exotiques-cabillaud-curcuma-recette-cuisson

Ingrediënten (voor 2 personen- 237 kcal/pers)

300 gram kabeljauwfilets

4 soeplepels griesmeel (middelfijn)
2 koffielepels kurkuma
2 teentjes look
2 takjes platte peterselie
2 eieren
peper en zout

Saus:
3 soeplepels olijfolie
1 koffielepelt kurkuma
½ koffielepel paprika
1 glas water
het sap van twee citroenen

  • Snijd de verse kabeljauw grof en doe de vis in een kom met zout en peper
  • Voeg het griesmeel, de kurkuma, de geperste knoflook, de fijngehakte peterselie en de eieren toe. Meng goed (met uw handen).
  • Was uw handen en maak balletjes ter grootte van een citroen en 2 cm dik. Leg ze 10 minuten in de koelkast en begin opnieuw indien de balletjes uit elkaar zouden vallen.
  • Maak de saus: verwarm de olie in een pan, voeg de kruiden, zout, peper en een glas water toe.
  • Als de saus begint te koken, zet u het vuur lager en legt u de gehaktballetjes in de pan.
  • Draai de balletjes na 5 minuten bakken op een matig vuur om en kook  bak ze nog 5 minuten.
  • Wanneer de saus begint in te dikken, blus ze dan met het sap van de citroenen, laat nog 5 minuten koken en zet het vuur af. Geniet van de warme gehaktballen met een frisse salade, bruine rijst of enkele nieuwe aardappelen. U kan ze ook koud eten met een beetje citroensap en tzatziki.
exotiques-boulettes-cabillaud-curcuma-recette-plat

Golden Latte

golden-latte-curcuma-recette

Ingrediënten (pour 2 personen – 117 kcal/pers)

50cl natuur sojamelk
2 soeplepels gembersiroop
1 afgestreken soeplepel kurkuma in poedervorm
1 theelepel gemalen kaneel 
2 snufjes gemalen peper

  • Verwarm de sojamelk in een pannetje.
  • Breng de melk aan de kook, giet de melk in een blender en voeg de andere ingrediënten toe.
  • Mix op vol vermogen.
  • Dien de warme schuimende drank op in twee mokken en geniet! 
golden-latte-curcuma-recette
Curated Tags

Onze publicaties