'Never give up'. Dat is het levensmotto van Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme (27). Hij kreeg in 2016 te horen dat hij leukemie heeft. In de special ‘Miguel’ volgt Eric Goens zijn traject van nabij.

Na zijn diagnose volgt een periode van genezen, hervallen, genezen en opnieuw hervallen. Samen met zijn vrouw Kyana blijft Miguel zonder aarzelen voor genezing gaan. Er volgen jaren van chemo, ondraaglijke pijn en slapeloze nachten. Maar er zijn ook mooie momenten. Zo wordt Miguel in 2020 vader van een dochtertje, Camille. Een mirakel na alle chemotherapie die zijn lichaam heeft moeten ondergaan. En nadat zijn contract afloopt, biedt Cercle Brugge hem een nieuw aan. De vereniging en de supporters blijven Miguel steunen. Dit jaar staat hij mee op de ploegfoto.

miguel-van-damme-doelman-cercle-brugge-vrt


Miguel

Een bijzonder indrukwekkende documentaire, gratis te zien op Vrt.nu  https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/miguel/Zit je met vragen na het zien van deze aflevering? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be

Opnieuw kankercellen vastgesteld bij Cercle-doelman Miguel Van Damme

https://sporza.be/nl/2021/10/18/opnieuw-kankercellen-vastgesteld-bij-cercle-doelman-miguel-van-damme~1634559625441/

Curated Tags

Onze publicaties