“Wij willen alle kinderen met kanker sneller en beter genezen door wetenschappelijk onderzoek te steunen, obstakels te omzeilen en mensen met elkaar te verbinden”, zo zegt Delphine Heenen, voorzitter van KickCancer.

delphine heenen

KickCancer is het verhaal van het gezin van Delphine dat vol humor en liefde door het leven gaat. Tot op de dag dat bij één van hun kinderen, Raphaël, toen negen jaar oud, kanker wordt vastgesteld. Een tumor in de voet, die de moeilijke naam rhabdomyosarcoom draagt en al snel tot ‘voetkanker’ wordt omgedoopt.

Het is het verhaal van een gezin dat na een jaar behandeling de volledige genezing van zoonlief viert, weer volop van het leven geniet.

Maar het is ook het verhaal van een gezin dat twee jaar later het hoofd moet bieden aan een herval en geconfronteerd wordt met mediaberichten over innovatieve kankerbehandelingen bij volwassenen die helaas niet geschikt zijn voor kinderen. Het gezin besloot om daar iets aan te doen. Dat is het verhaal van KickCancer.

“Sinds de oprichting is KickCancer gegroeid en verschillende families hebben zich aangesloten bij de strijd tegen pediatrische kanker. Bovendien heeft KickCancer, dankzij verschillende ontmoetingen, besloten om een echte patiëntenorganisatie te worden en een comité op te richten dat overlevenden en ouders een stem geeft.”

KickCancer is een stichting van openbaar nut die nauw samenwerkt met het KickCancer Fonds, een Fonds voor onderzoek in pediatrische oncologie, beheerd door de Koning Boudewijnstichting

affiche kickcancer

Mama en voorzitter

Delphine is de mama van Raphaël, stichtster en gedelegeerd bestuurder van KickCancer. In een vorig leven was ze advocate, strategieconsultant en daarna zette ze zich in voor hernieuwbare energie (TTR energy). Delphine heeft Raphaël vooral ondersteundin zijn strijd tegen kanker en maakte ondermeer veel werk van de decoratie van zijn ziekenhuiskamer met tekeningen van zijn vrienden. In januari 2017 besloot ze om van strategie te veranderen. Sindsdien stort ze zich nog meer in de strijd tegen kinderkanker en zet ze zich voltijds in voor KickCancer.

In haar dagelijks leven vliegt de tijd voorbij.  “Het is moeilijk samen te vatten wat ik allemaal doe, ik coördineer het team, woon conferenties bij, ontmoet onderzoekers of politici, lees wetenschappelijke of wetgevende rapporten en ik zoek vrijgevige donateurs, enthousiaste lopers of vriendelijke sponsors. Met andere woorden: ik stop nooit en zal ook niet stoppen voordat het kankermonster ver weg is geschopt!”

En hoe gaat het met Raphaël? “Hij is in 2019 weer hervallen, maar dankzij een doeltreffende operatie is hij weer in remissie - en in goede conditie. Wij zullen in elk geval blijven strijden voor een dubbele opdracht: meer kinderen beter genezen”.

Voor meer informatie : https://kickcancer.org/nl/about

 

 

BE2109224384 22/09/2021

Curated Tags

Onze publicaties