Wie zijn we & wat doen we? 

Het internetplatform ‘my health, my life’ is een nieuw concept voor mensen van alle leeftijden die geconfronteerd worden met kanker of een bloedziekte. Het platform werd ontwikkeld om tegemoet te komen aan de specifieke noden van die (ex)patiënten in de vorm van een digitaal magazine. Daarin vinden lezers tal van artikels, nieuws, informatie, getuigenissen, tutorials, advies, tips & tricks met één doel voor ogen: iedereen begeleiden en helpen bij het leven met de ziekte en ook daarna. We willen lezers niet informeren over de mechanismen van de ziekten of de behandelingen, daar zijn andere kanalen voor, maar hen helpen bij hun traject.

My health, my life : voluit leven met kanker.

logo emblème
avant-propos

In het magazine vindt u rubrieken over fysiek en mentaal welzijn, veerkracht, cultuur, vrije tijd, en ook informatie over initiatieven van verenigingen, allemaal uitgewerkt door Belgische vakmensen; Franstalige en Nederlandstalige redactieteams. Het digimagazine biedt ook interviews, getuigenissen en informatie van heel wat vrijwillige partners. 

De afwezigheid van advertenties voor commerciële doeleinden wordt gegarandeerd door het mecenaat van de farmaceutische firma Novartis die instaat voor de financiering en de hosting

Het Team

Dr Sam Audali

Dr Sam Audali

Dr. Audali is een bioloog die artikels en boeken schrijft over gezondheidsvoorlichting die zowel toegankelijk als wetenschappelijk accuraat zijn.

 

Dominique Léotard

Dominique Léotard

Franstalige hoofdredacteur. Dominique is een actieve zestiger, doctor in de wetenschappen en is al jaren medisch journalist. Ze is grootmoeder van vier kleinkinderen en verdeelt haar tijd tussen werk, gezin en haar passie voor zee en boten.

Stéphanie

Stéphanie Legrand

Stéphanie est psychologue et travaille dans le monde de l’entreprise. Son vécu d’un cancer jeune lui permet de nous confier ses témoignages et autres coups de cœur avec une bienveillance solide.

Donalee Fenster

Donalee Fenster

De dirigent van de band. Na haar studie kunstgeschiedenis heeft deze veertigjarige moeder zich altijd gespecialiseerd in de organisatie, coördinatie, budgettering en uitvoering van gezondheidsgerelateerde communicatiecampagnes.

Werkten mee aan deze eerste editie: Francy  ‘Jones’, Monique Melotte, Eef en Stefan Gijssels.   Ze hielpen ons vrijwillig om u te kunnen helpen, waarvoor hartelijk dank!