Par Doumé- octobre 2022

Ben u een fan van Johnny Hallyday, pseudoniem van Jean-Philippe Smet (Parijs, 15 juni 1943 – Marnes-la-Coquette, 5 december 2017)? Niet echt, maar u wilt wel weten wat het geheim van het succes van de zanger is? Ga dan eind dit jaar of volgend jaar naar de Heizel in Brussel om de tentoonstelling te ontdekken, in avant-première.

Immersieve projecties, een multimediashow op 2000 m2, en ga zo maar door. De grote tentoonstelling gewijd aan Johnny Hallyday zal van december tot juni in Brussel plaatsvinden, voor Parijs in 2024, zo kondigde de weduwe van de zanger, Laeticia Hallyday aan.

"Het is mijn plicht, omdat Johnny het vroeg: zijn werk levend houden voor zijn miljoenen fans, en de nieuwe generaties”, aldus Laeticia Hallyday, coproducent van dit evenement met een budget van 12 miljoen euro en dat twee jaar voorbereiding vergde.  “Door deze reis door de tijd, dankzij een multi-zintuiglijke en emotionele ervaring, hoop ik dat iedereen de man die Johnny was kan herontdekken of ontdekken, door het spectaculaire en het intieme te combineren”, zo klinkt het. 

guitare

‘Johnny Hallyday l'Exposition’ wil met name "de emotie van zijn concerten doen herbeleven".  Verder ziet u er ook zijn gitaren, niet minder dan vijftig van de podiumkostuums van de rocker, zijn laatste vier motorfietsen en honderden persoonlijke voorwerpen die nooit eerder werden getoond, waaronder zijn beroemde verzameling messen.  Zelfs de tienerslaapkamer van de zanger zal worden gereconstrueerd.

johnny

 

De tentoonstelling biedt ook een blik op ‘het Amerika van Johnny’ en Saint-Barthélemy, een eiland van de Franse Antillen waar hij vandaag begraven ligt. (...) Bezoekers beginnen hun rondleiding met een show bestaande uit de verschillende spectaculaire optredens van Johnny, die op 5 december 2017 aan kanker overleed. De organisatoren verwachten 1,2 miljoen bezoekers.

Het Brussels Tentoonstellingscentrum zal als eerste het evenement organiseren, van 20 december 2022 tot 15 juni 2023

Voor meer inschrijvingen en reservaties:  https://www.johnnyhallydaylexposition.com

 

Ook te zien

‘Johnny par Johnny’ is een documentaire met veel archiefbeelden, te zien op Netflix. 

https://netflixinbelgie.be/netflix-aanbod-belgie/johnny-par-johnny-op-netflix/


 

Curated Tags

Onze publicaties