November 2021-

De tentoonstelling ‘Hahaha. De humor van de kunst’, een samenwerking tussen ING België, Kanal-Centre Pompidou en Centre Pompidou in Parijs biedt een blik op de kunstgeschiedenis vanuit het perspectief van humor.  

Een fles wijn, een sneeuwschop, een zin, een urinoir… Ze lijken niet zo bijzonder. Wie had ooit kunnen denken dat ze de start zouden zijn van een artistieke revolutie en ze onze blik op kunst volledig zouden veranderen?

Deze artistieke revolutie startte in 1917 door een omvergeworpen urinoir. Dit doodgewoon stuk sanitair werd door Marcel Duchamp ‘Fountain’ genoemd en werd zo uitgeroepen tot een kunstwerk. Hoewel dit als grap bedoeld werd, heeft het een blijvend effect gehad op de kunst. Humor nestelde zich vanaf dan definitief in de kunst, wakkerde de creativiteit aan en zorgde voor de overgang van moderne naar hedendaagse kunst. Een eeuw later wordt dit nog steeds beschouwd als een belangrijke doorbraak in de kunstgeschiedenis.

Tijdens deze tentoonstelling ontdek je hoe kunstenaars humor omarmen in hun werken en hoe ze zich hebben losgemaakt van de traditie om nieuwe vormen voor te stellen.

ahah-l-humour-dans-l-art-ing-art-center

De tentoonstelling loopt tot 15 januari in het ING Art Center. Kunstberg, Koningsplein in 1000 Brussel.
[email protected]

En ook nog…  


Niet om aan te zien! Knettergekke archieven

Het Mundaneum in Bergen toont u de verborgen kant van de archiefwereld. Laat u verrassen door de gekste anekdotes, door mysterieuze objecten, maffe zoekertjes en geestige tijdschriften. Hier geen ellenlange uiteenzettingen of slaapwekkende dossiers. Wat  u wel wordt voorgeschoteld: kattenbelletjes en epistels, ditjes en datjes die u op het verkeerde been zetten en/of uw lachspieren aanspreken.

http://expositions.mundaneum.org/nl/tentoonstellingen/insortables-les-archives-qui-deboitent

insortables-les-archives-qui-deboitent

 

Louis de Funès tentoongesteld

De Palace in Brussel kiest voor zijn eerste grote tentoonstelling voor de atypische carrière van een icoon uit de Franse cinema: Louis de Funès. De tentoonstelling loopt tot 16 januari 2022.

https://cinema-palace.be/nl/tentoonstelling-louisdefunes

Curated Tags

Onze publicaties