Elke maand biedt de redactie u een selectie favoriete films, series en documentaires aan. Indien u graag naar goede films kijkt, maar niet goed weet wat u wilt zien, aarzel dan niet om deze tips te gebruiken!

Inhaalsessies 

Grote en iets minder grote klassiekers die u nog niet eerder hebt gezien. Verschillende streaming providers helpen u om uw filmkennis bij te schaven. Sit back, relax, and enjoy! 

Disney + 

  1. Edward Scissorhands van Tim Burton 
    Edward Scissorhands is geen gewone jongen, maar een echte uitvinder. Hij heeft een hart om lief te hebben, de hersenen om dingen te begrijpen, maar de uitvinder sterft voordat hij zijn creatie kan voltooien. 

Edward aux mains d'argent

Netflix

Wind Rises
Inglorious basterds
Django
About time
Scarface
Godfather

The Wind Rises van Hayao Miyazaki
Animator Hayao Miyazaki vertelt een verhaal dat decennia bestrijkt en is gebaseerd op de biografie van Jiro Horikoshi. Hij ontwierp een jachtvliegtuig, de Zero, dat ingezet werd tijdens de Tweede Wereldoorlog.  

Lock, Stock and Two Smoking Barrels van Guy Ritchie  
De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze niet weten is dat de organisator niet van plan is om de wedstrijd eerlijk te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun geld kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt.  

About Time van Richard Curtis
Op 21-jarige leeftijd ontdekt Tim dat hij in de tijd kan reizen en dat hij de kracht heeft om zijn leven te veranderen. Zijn beslissing om zijn leven te verbeteren door een vriendin te vinden, zal ingewikkelder blijken  dan hij dacht.

Quentin Tarantino Special 

Inglourious Basterds: Tijdens de Tweede Wereldoorlog gaat een groep Amerikaanse Joodse soldaten op jacht naar nazi's.

Django Unchained: Een slaaf die vrij wil zijn en zijn vrouw weer wil zien, reist door het Wilde Westen, wanhopig op zoek naar wraak. ​  

Al Pacino Special 

Scarface van Brian De Palma
In 1980 komt de Cubaanse vluchteling en ex-gevangene Tony ‘Scarface’ Montana aan in Miami, Florida. Samen met zijn vrienden wordt hij naar een vluchtelingenkamp gestuurd. De vier worden vrijgelaten en krijgen hun Green Card in ruil voor de moord op een voormalige Cubaanse generaal. 

The Godfather van Francis Ford Coppola
Nadat Don Vito Corleone is neergeschoten door een rivaliserende familie, moeten Corleones zonen het ‘familiebedrijf’ runnen. De film die gebaseerd is op het boek van Mario Puzo, kreeg in 1973 heel wat Oscars, onder meer voor ‘Beste film’.

The Irishman van Martin Scorsese
De hoogbejaarde en immobiele Frank Sheeran (Robert De Niro) blikt in het bejaardentehuis terug op zijn leven in de maffia. Al Pacino speelt de rol van Jimmy Hoffa, een vakbondsleider die banden had met de maffia en wiens moord nooit opgehelderd werd.

Amazon Prime 

C’est arrivé près de chez vous van Benoît Poelvoorde, Rémy Belvaux, André Bonzel

De film, een zwarte komedie, gaat over een klein team van leerling-regisseurs die een documentaire maken over Ben, een huurmoordenaar, gespeeld door Benoît Poelvoorde. De film is een bijtende satire op de spektakel-tv van reportages en fait-divers-verslaggeving. Tarantino zou een grote fan zijn van de Belgische film. 

Nieuwe releases  

Omdat premières in zalen niet kunnen doorgaan, bieden Netflix en anderen films, emotie, humor, reflectie. Kortom, een filmbelevenis buiten de bioscoop.  

Disney +

Soul van Pete Docter en Kemp Powers
Joe Gardner heeft een passie voor jazz en is muziekleraar aan de universiteit wanneer hij eindelijk de kans krijgt om zijn droom te vervullen: in de beste jazzclub van New York spelen. Maar een ongelukkige misstap werpt hem in het ‘Hiervoormaals’, een plek waar nieuwe zielen hun persoonlijkheid, karakter en uniekheid verwerven voordat ze naar de aarde worden gestuurd. Vastbesloten om zijn leven terug te krijgen, werkt Joe samen met een ziel, nummer 22, een geestige en ondeugende ziel die nooit het belang van een mensenleven heeft begrepen. 

Toy Story 4 van Josh Cooley

Het vierde deel in de Toy Story-filmreeks. Sheriff Woody en Buzz Lightyear hebben een nieuwe eigenaar gevonden en sluiten vriendschap met ander speelgoed, waaronder Forky. Woody en Buzz nemen Forky mee op een road trip om te tonen hoe het leven als speelgoed er uitziet.

Toy story 4
Soul

Netflix 

Uncut Gems van Josh Safdie, Benny Safdie
De wanhopige juwelier Howard Ratner kampt met een groot probleem, maar toch denkt hij altijd dat hij de situatie de baas kan worden. Terecht?  

The Trial of the Chicago 7 van Aaron Sorkin
Een film over de beruchte rechtszaken in de Verenigde Staten tegen anti-oorlogsbetogers in 1968. Bij een aanvaring met de politie werden acht demonstranten opgepakt. Een van de demonstranten werd uiteindelijk vrijgesproken. 

Uncut gems
Chicago 7

Amazon Prime 

Joker van Todd Phillips
De film concentreert zich op de iconische figuur van Batmans aartsvijand. Joker schetst het portret van Arthur Fleck, een compromisloze man die door de samenleving verstoten wordt. 

Joker

Sooner 

Wildlife van Paul Dano 

In het Amerika van de jaren zestig ziet de veertienjarige Joe, het enige kind van Jeanette en Jerry, hoe zijn familie uit elkaar valt. Wanneer zijn vader zijn baan verliest en daarmee een doel in zijn leven, laat hij zijn vrouw en kind achter. Joe wordt gedwongen de rol van ‘man in het huis’ op zich te nemen en ziet hoe zijn moeder een eigen avontuur begint. 

Wildlife

Documentaires 

Documentaires zijn niet de meest populaire films over vaak complexe onderwerpen zonder Hollywood-sterren, maar het niveau van heel wat documentaires en de inzichten die ze bieden zullen u beslist verrassen. 

Sooner 

Mother van Kristof Bilsen 

In Thailand staat een uniek verzorgingstehuis voor Europeanen met vergevorderde Alzheimer. Met veel liefde zorgt de Thaise Pomm er dag en nacht voor de Zwitserse Elisabeth, zorg die in Europa onbetaalbaar zou zijn. Het lijkt een win-win situatie, maar Pomm mist haar eigen familie. Een prachtige en ontroerende reflectie over de zorgende rol, moederschap en een onverwachte vorm van mantelzorg, aldus Docville. 

Netflix 

Jim & Andy, The Great Beyond van Chris Smith 
Gefilmd tijdens de opnames van Man on the Moon (1999), de cultbiopic van Milos Forman waarin Jim Carrey zijn idool speelt, de anarchistische komiek Andy Kaufman, biedt de documentaire van Chris Smith een reflectie op het beroep van acteur. Een documentaire die even fascinerend als verbluffend is waarin Jim Carrey ervan overtuigd dat hij Andy Kaufman is geworden. De radicale interpretatie van de acteur verstoort de opnames, irriteert de regisseur en de andere acteurs, maar raakte mensen die bevriend waren met de in 1984 overleden comedian. 

Icarus van Bryan Fogel
een Amerikaanse wielrenner onderzoekt een grote dopingaffaire waarbij een Russische wetenschapper en klokkenluider is betrokken. De film won een Oscar voor Beste documentaire en de allereerste Orwell Award op het Sundance Film Festival.

Betv

Collective van Alexander Nanau
In 2015 komen 27 concertgangers om bij een brand in de nachtclub Colectiv in Boekarest. Later sterven nog eens 37 gewonden in vreselijke omstandigheden in Roemeense ziekenhuizen. Regisseur Nanau volgt een team journalisten dat de zaak onderzoekt en het ene na het andere corruptieschandaal ontdekt.

Curated Tags

Onze publicaties