Voor de eerste keer dit jaar wordt in België een golftornooi georganiseerd om spelers te sensibiliseren voor de preventie van kanker.
Het tornooi, ‘Swing vs Cancer’ genaamd, bestaat uit zes wedstrijden op verschillende terreinen in heel België. De Pro-Am, een golfwedstrijd waarbij elk team bestaat uit een golfprofessional en één of meerdere amateurs, van de Stichting tegen Kanker heeft plaats op 8 oktober 2021 in Waterloo.

royal-waterloo-golf-club-swing-vs-cancer-contre-le-cancer

In een samenleving met een verouderende en sedentaire bevolking is de strijd tegen kanker nog altijd essentieel. Iedereen wordt direct of indirect getroffen door de ziekte en informatie over de bestrijding van kanker is van het grootste belang. Zoveel mogelijk mensen herinneren aan de gevaren van tabak, alcohol, te veel zon, ongezonde voeding en overgewicht, dat is de boodschap die wordt overgebracht tijdens de golftornooien voor clubleden.

Ook financiële middelen zijn een must voor de organisatie van voorlichtingscampagnes. De Pro-Am die op 8 oktober in de Royal Waterloo Golf Club wordt georganiseerd, richt zich dan ook op bedrijven die door het sponsoren van teams kunnen bijdragen aan een (heel) goed doel…

Kalender 2021

9 mei: The National Golf Brussels in Sterrebeek
26 juni: Royal Golf Club Sart Tilman in Luik
4 juli: Royal Antwerp Golf Club in Kapellen.
19 september: Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist  
10 oktober: Golf Club 7 Fontaines in Braine l’Alleud

8 oktober: Pro-Am in de Royal Waterloo Golf Club 
Fee per team (3 spelers + 1 pro): 1.500€


Inschrijvingen en inlichtingen: [email protected]
Curated Tags