Marche rose

Dat is de slogan van de derde editie van De Roze Mars van Pink Ribbon van 1 tot 31 mei. De vzw daagt iedereen uit om minimum 10.000 stappen per dag te zetten voor de eigen gezondheid en voor het goede doel. 

Hoe werkt het? 

Inschrijven kan op de website van De Roze Mars ( www.derozemars.be). U stapt de hele maand mei, wanneer en waar u wil. Via een stappenteller, smartphone of gewoon handmatig geeft u uw stappen in. Pink Ribbon verzamelt alle stappen en u ziet de vooruitgang van het aantal kilometers, het stijgende aantal deelnemers, uw eigen ranking, die van uw team of uw bedrijf en nog veel meer.

Ella Leyers stapt dit jaar alvast mee als nieuwe ambassadrice van De Roze Mars. “Ik ben niet hét toonbeeld van een gezonde levensstijl. Ik heb mijn sport nog steeds niet gevonden en ik houd wel van een goed glas wijn. Maar als je hoort dat dagelijks 29 vrouwen de diagnose borstkanker krijgen en preventie best belangrijk is, sta je toch even stil. Daarom wil ik graag een extra inspanning leveren. Ik daag iedereen uit om samen met mij in mei dagelijks 10.000 stappen te zetten. En ik beloof om voor extra motivatie te zorgen!”

Vorm een team en motiveer elkaar! 

Met collega's, familie, vriendenkring of vereniging kunt u een team vormen. Motiveer al je Breast Friends om samen deel te nemen aan De Roze Mars! 

Hoeveel draagt u bij? 

Teams met minder dan vijf leden betalen 10 euro per persoon. Teams (en bedrijven) met vijf of meer leden betalen 8 euro per deelnemer. 

Hoe steunt u het goede doel? 

Door deel te nemen aan De Roze Mars werkt u niet alleen aan uw eigen gezondheid, maar steunt u ook het goede doel. Vandaag kampen in België 100.000 vrouwen met borstkanker. Met het ingezamelde geld steunt Pink Ribbon concrete projecten in de strijd tegen de ziekte. 

Twintig wandelingen gebundeld 

Wandelknooppunt.be zet dus ook dit jaar graag haar schouders onder het goede doel Pink Ribbon en De Roze Mars campagne. Daarom breidde de organisatie het aantal wandelingen uit van zeven naar 20. Wandelknooppunt.be stippelde tien unieke wandelingen uit in Vlaanderen en tien in Wallonië. Elke wandeling telt zo’n 10.000 stappen, wat neerkomt op zeven tot acht km, goed voor anderhalf uur wandelen. 

Alle wandelroutes kunnen eenvoudig en gratis gedownload worden en kunnen afgedrukt worden, opgeladen worden in de app of via gpx bestand gevolgd worden. Ontdek alle Pink Ribbon wandelroutes op: https://www.wandelknooppunt.be/nl/events/de-roze-mars

Curated Tags