Evi Hanssen, Ann De Bisschop en Sara De Paduwa zijn de nieuwe ambassadrices van De Roze Mars van Pink Ribbon. Zij volgen Kat Kerkhofs op voor de vijfde editie van de virtuele wandelchallenge van 1 tot en met 31 mei. 

Tv- en radiopresentatrice Evi Hanssenis dit jaar één van de gezichten van De Roze Mars. Evi zet zich al jarenlang in voor de preventie van borstkanker en weet vanuit haar eigen familie hoe zwaar een borstkankertraject kan zijn. Met haar ambassadeurschap wil ze nu ook haar verhaal delen, en anderen aanzetten om meer te bewegen. Zo heeft ze eerder de wandelpodcast Walkie Talkies opgestart. Daarin bespreekt Evi allerlei onderwerpen die haar bezighouden met familieleden of vrienden. “Die podcast zette me echt aan om meer te wandelen. Ik zet al bijna anderhalf à twee jaar nu elke dag 10.000 stappen en merk het verschil. Vroeger dacht ik dat je een paar keer per week zwaar moest sporten voor een goede conditie. Het tegendeel is waar. Die 10.000 stappen bereik je sneller dan je denkt. Ga eens te voet naar de winkel, of parkeer je auto wat verder weg. Je zal zien dat je sneller aan die 10.000 stappen bent dan je verwacht”, aldus Evi Hanssen.

photo1_PinkRibbonEvi198-1200.WEB_.sRGB_ef16d76406c23870fb6cf81733d525ae

 

Negen minuten mediteren

En Evi gaat zelfs nog een stapje verder. Vorig jaar lanceerde ze samen met Hilde De Baerdemaeker en Jutta Borms de podcast “Nog 9 minuten”. Daarin gaan de drie soulsisters verschillende meditatie-uitdagingen aan. Luisteraars kunnen 9 minuten lang een sneaky meditatie beluisteren terwijl ze tot rust komen. In bed, op de zetel of al wandelend in een bos. Speciaal voor De Roze Mars zal Evi ook enkele wandelmeditaties opnemen binnen het concept van “Nog 9 minuten”.

Ann De Bisschop is dan weer de uitgelezen persoon om bedrijven aan te zetten om deel te nemen aan De Roze Mars. Ze was de eerste Wellbeing Director in België en inspireert vandaag via haar keynotes en workshops, bedrijven en hun medewerkers met heel concrete tips voor een betere mentale balans en fysieke gezondheid. “Gezonde en gelukkige medewerkers zijn voor mij de sleutel tot een succesvol bedrijf. Ik weet uit ervaring dat het niet altijd makkelijk is om voldoende te bewegen op het werk. Kleine dingen kunnen soms al een groot verschil maken, zoals lange telefoongesprekken al wandelend doen, staand vergaderen of feedbackgesprekken in een bos of park hebben terwijl je gaat stappen”. Ann zal tijdens De Roze Mars wandelen met bekende of boeiende personen uit de bedrijfswereld. Deze gesprekken en wandelingen kan je gedurende de maand mei dagelijks volgen via haar social mediakanalen.

photo2_PinkRibbon

 

In Wallonië is Sara De Paduwa het gezicht van De Roze Mars. Sara is een bekende mediafiguur over de taalgrens. Ze werd er al drie keer verkozen tot favoriete presentatrice en journaliste. Nederlandstaligen kunnen haar kennen van verschillende RTBF-radiozenders waaronder La première, Classic21 en Vivacité. Ze is ook drijvende kracht achter de liefdadigheidsshow “Viva For Life”.

photo3_PinkRibbonSara

 

Registreren voor De Roze Mars kan op https://pinksupport.pink-ribbon.be/login/event. Wie zich in maart inschrijft, krijgt een korting van 2 euro en betaalt nog maar 8 euro per persoon in plaats van 10 euro. Dit kan door de code EARLYBIRD22 te gebruiken. Nieuw dit jaar is de optie om ook je stappen op te laden via Google Fit. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je profiel te koppelen aan je Fitbit of zelf manueel je stappen in te geven.

 

BE2203099894 – 09/03/2022

 

 

Curated Tags