Oktober is nu al jaren Breast Cancer Awareness Month of borstkankermaand, ook in België. Zo nodigt Pink Ribbon iedereen uit om mee te strijden tegen borstkanker met informatie, dialoog en mobilisatie. Voor de Vereniging, die zich het hele jaar door inzet voor het ondersteunen van medisch en wetenschappelijk onderzoek en het informeren van zoveel mogelijk mensen, is de sensibiliseringsmaand een gelegenheid om de aandacht te vestigen op degenen die deze ziekte bestrijden, om de voorlichting en bewustwording op te drijven en om nog meer geld in te zamelen om onderzoekers en zorgverleners te helpen.


De roze mars 

red-je-borsten-met-jullie-benen

Red borsten met uw benen! 

Ga als Breast Friend de uitdaging aan en zet samen met vrienden, familie of collega’s de hele maand oktober 10.000 stappen. ‘Red borsten met jullie benen!’, luidt de uitnodiging.  Registreer uzelf, uw team of bedrijf voor de vierde editie van De Roze Mars. Stap samen met Kat Kerkhofs en haar bende in de strijd voor meer lichaamsbeweging en tegen borstkanker https://pinksupport.pink-ribbon.be/event/the-pink-walk/home

De Roze Mars is geen typisch wandelevenement dat op één dag plaatsvindt. U stapt de hele maand oktober, wanneer en waar je wil. Registreer u op het platform en geef je stappen in via een stappenteller, een smartphone of gewoon handmatig. “Wij verzamelen alle stappen en jij ziet de voortgang van het aantal kilometers, het stijgende aantal deelnemers, je eigen ranking, die van je team of je bedrijf en nog veel meer”, aldus Pink Ribbon.
https://pinksupport.pink-ribbon.be/event/the-pink-walk/home


20 ‘Roze marsen’

Met 20 wandelroutes willen Pink Ribbon en wandelknooppunt.be een boost geven aan iedereen die (meer) wil bewegen en actiever wil leven. Wandelknooppunt.be heeft tien unieke routes uitgestippeld in Vlaanderen en tien in Wallonië. Elke wandeling telt 10.000 stappen, wat overeenkomt met 7 of 8 km of anderhalf uur lopen. Alle parcours zijn eenvoudig en gratis te downloaden. U kunt ze printen, in de app laden of volgen via een GPX-bestand. https://www.wandelknooppunt.be/nl/events/de-roze-mars

 

Koop en draag een roze lintje

pink-ribbon-breast-cancer-femmes-women

Op vraag van Pink Ribbon aanvaardde prinses Delphine van Saksen-Coburg om het 7de Pink Ribbon-lintje te ontwerpen. Het is één van haar bekendste werken, de Love Line, dat wordt afgebeeld op het Pink Ribbon-lintje van 2021. Op deze manier dringt Prinses Delphine aan op het feit dat, naast een efficiënte behandeling, patiënten meer dan ooit nood hebben aan dialoog en aandacht voor wat nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België is.

Het thema liefde is een belangrijk element in de vele levendige, speelse en eigenzinnige werken van prinses Delphine. “Ik ben begeesterd door het thema liefde. Met liefde kan je zoveel oplossen.”  Daarom twijfelde Prinses Delphine geen moment en was ze meteen bereid om het 7de lintje van Pink Ribbon België te ontwerpen. “Borstkanker weegt zwaar op verschillende aspecten van het leven van patiënten. Wat me het meeste raakt is dat lotgenotes zich ontzettend eenzaam kunnen voelen. Daarom symboliseert het lintje een ‘liefdeslijn’”, vertelt de prinses, “het toont aan dat onze liefde steun, kleur en warmte brengt in het leven van de 100.000 vrouwen die in België vechten tegen borstkanker. Het geeft hen en hun omgeving kracht en moed.”

De slogan van de Pink Ribbon-campagne in oktober ‘Love is what we all need’, die borstkankerpatiënten toont dat ze er niet alleen voor staan. Vanaf 20 september kan iedereen het nieuwe Pink Ribbon-lintje kopen en de ‘liefdeslijn’ van prinses Delphine dragen, om zo hun steunverlening te tonen aan lotgenoten en hun omgeving. U kunt Pink Ribbon in de maand oktober steunen door het door prinses Delphine van Saksen-Coburg ontworpen lintje te kopen, te dragen of verkopen. Of een Pink Ribbon-masker.
https://pink-ribbon.be/projecten/pink-ribbon-producten

Voor de vereniging Think Pink is oktober een gelegenheid om preventie in de kijker te zetten en vrouwen aan te moedigen om zich tijdig te laten onderzoeken. “Iedereen kent misschien iemand in zijn of haar omgeving die de strijd met borstkanker aangaat. Daarom is het zo belangrijk dat we allemaal samen onze schouders zetten onder preventie en bestrijding van de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Door deze lintjescampagne willen we enerzijds vrouwen stimuleren om zich tijdig te laten screenen op borstkanker. Anderzijds willen we een emotionele steun zijn voor alle lotgenoten die de strijd aangaan of lotgenoten herdenken die er jammer genoeg niet meer zijn”, aldus Think Pink.

De lintjescampagne start op 13 september 2021 en eindigt op 31 december 2021.
https://www.think-pink.be/nl/Acties/Actie/Id/6782/Lintjescampagne-2021

Curated Tags