“Wandelen vermindert het risico op borstkanker en op herval”, zegt dr. Marleen Finoulst van het Kenniscentrum Borstkanker van Pink Ribbon. Er bestaan tientallen studies die aantonen dat 150 minuten matig-intensieve inspanning per week, zoals 2,5u wandelen, gunstige effecten heeft op de preventie van borstkanker en ook op  de overleving van mensen die borstkanker doormaakten.

“De basis voor de meeste van deze studies zijn bevragingen die peilen naar gewoontes van vrouwen met en zonder borstkanker. Samen versterken ze de bewijskracht, omdat alle peilingen in dezelfde richting wijzen: meer bewegen = minder kanker. Per uur activiteit per week is er een daling van +/- 6%. Vrouwen die borstkanker hebben gehad, genezen sneller wanneer ze actief zijn en kennen minder herval. Let wel, je kan het risico op borstkanker nooit tot nul herleiden, zelfs niet wanneer je keihard gaat sporten”, zegt Dr. Marleen Finoulst van het Kenniscentrum Borstkanker van Pink Ribbon.

pink ribbon

 

Doen!

De vzw Pink Ribbon daagt iedereen opnieuw uit om van 1 tot en met 31 oktober dagelijks 10.000 stappen te zetten. En dat doe je niet alleen. In mei van dit jaar namen 13.000 Belgen deel aan dit virtueel wandelevenement. Ambassadrices Evi Hanssen en Ann De Bisschop staan nu ook weer klaar om iedereen aan te moedigen borstkanker wandelen te sturen.

Voor meer informatie en inschrijvingen: https://pinksupport.pink-ribbon.be/event/the-pink-walk/home

 

 

Curated Tags

Onze evenementen