Hét Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker vindt dit jaar plaats op 17, 18 en 19 september.

Vorm samen met vrienden, familieleden, buren, collega's ... een plantjesteam, zo luidt de oproep van Kom op Tegen Kanker.  https://www.komoptegenkanker.be/plantjesweekend.
Vijf redenen om mee plantjes te verkopen: u maakt een verschil voor mensen met kanker, u leert de mensen uit de buurt -beter- kennen, het is leuk om te doen, mensen kopen graag plantjes en u houdt er een goed gevoel aan over. “Samen de schouders zetten onder de strijd tegen kanker, dat geeft een goed gevoel. Ik kan het iedereen aanbevelen!”, zo zegt Frank Deboosere https://www.komoptegenkanker.be/blog/frank-zoekt-vrijwilligers-en-voorspelt-een-zonnig-weekend

kom-op-tegen-kanker-vrijwilligers

“Veel mensen die zich inzetten hebben de ziekte gezien, van ver of dichtbij. Ze voelen zich vaak machteloos. Vrijwilligerswerk helpt, het geeft mij het gevoel dat ik me nuttig maak. Zeker als je het in team kunt doen. Zien helpen doet helpen. Mijn zus Paskal is vijf jaar geleden gestorven aan borstkanker. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet even aan haar denk. Iedereen kent wel iemand die kanker kreeg. Op dat vlak zijn we allemaal gelijk - arm of rijk, wit of zwart. Samen moeten we het verdriet proberen om te buigen in iets positiefs.”


De opbrengst

Met de opbrengst financiert Kom op Tegen Kanker zorgprojecten in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenotencontact, informatie en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving: de Kankerlijn, praatcafés, ontmoetingsdagen, buddywerking, vakantiekampen voor kinderen met kanker, familiedagen, workshops over verzorging en make-up, palliatieve zorg en ga zo maar door.

https://www.komoptegenkanker.be/plantjesweekend

 

 

Curated Tags

Onze evenementen